Μαρίνα Ξένου Κασσιανού

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20/4/1964 και κατοικεί από τότε στο Γαλάτσι, στο ίδιο σπίτι, μια διώροφη μονοκατοικία με κήπο.
Φοίτησε στα δημόσια σχολεία του Γαλατσίου, από το 19771μέχρι το 1982. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Κομοτηνής (1982-1987) και από το 1989, ασκεί ελεύθερη, μαχόμενη δικηγορία, στο γραφείο της.

Η λογοτεχνία μπήκε από πολύ νωρίς στη ζωή της, μια και – κατά τα λεγόμενά της – η μαμά της, φρόντιζε να «στολίζει» τη σκέψη της, με αυτήν, πολύ πριν πάει στο σχολείο, μια και μπορούσε μάλιστα να διαβάζει, από την ηλικία περίπου των 2-3 ετών.
Στη 1η δημοτικού, έγραψε το πρώτο της ποίημα ( και το μόνο που θυμάται απ΄ έξω, από όσα έχει γράψει από τότε. Λεγόταν… «Το λουλουδάκι» )
Ποιήματά της, έχουν  διακριθεί και τιμηθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευθεί και στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση (τόμοι: 27ος και 28ος ).

 

Το 2017 εκδίδεται η πρώτη ποιητική συλλογή της με τίτλο «Παιδιόθεν»
Μια ρομαντική αναδρομή από το τότε ως το σήμερα με σταθμούς, εμπειρίες, συναισθήματα, και καταστάσεις, αποτυπωμένα με λόγια και εκφράσεις μιας έντονης ζωής.