Ευάγγελος Παραμερίτης Αθηναίος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947.  Με την λογοτεχνία, ιδιαίτερα την ποίηση, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια. Συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικ ά κι εφημερίδες όπου δημο-σιεύονται άρθρα και κριτικές του. 
Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.
Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς ποίησης και διηγήματος και με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ. Ποιήματά του για την ΕΙΡΗΝΗ έχουν περιληφθεί σε πολλές Ανθολογίες.

Επίσης ποιήματά του περιλαμβάνονται σε σύγχρονες Ανθολογίες Νεοελληνικής Ποίησης.

Έχουν παρουσιαστεί από το Ραδιόφωνο. Έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά από Καθηγητές και ομάδες φοιτητών ξένων Πανεπιστημίων, δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες του εξωτερικού όπως: «CARTA INTERNACIOΝAL DE POESIA», «PANGOSMIA SYNERGASIA», «IL FARO», «IL MESSAGERO», «HELLENIKA», «POLYPTYCHON», «».

Αναφέρεται στην ΔΙΑΡΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ του Μιχάλη Σταφυλά, στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ, καθώς και σε Βιογραφικά Λεξικά και Ανθολογίες Τμημάτων Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίων του Εξωτερικού.
Το περισσότερο έργο του είναι ανέκδοτο.

Είναι μέλος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, μέλος του ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, στην Αθήνα, της ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΏΣ.   

Διετέλεσε μαθητής, του Πρωτοψάλτου – Καθηγητή Θεολογίας κ. Ιωάννη Ιωάννου στη Βυζαντινή Μουσική και ακολούθως του αείμνηστου Πρωτοψάλτου Συμεών Ζαφειρόπουλου ενώ παράλληλα μαθήτευσε Χορωδιακή μουσική και υπήρξε μέλος χορωδιών που διεύθυναν οι αείμνηστοι α) Άκης Σκαμάγκας και β) Μαέστρος – Αρχιμουσικός Δημήτριος Καλκάνης. Μεταγενέστερα στις χορωδίες των α) Μιχάλη Κοκκίνη και β) Στέφανου Καρδιόλακα. Είναι Ιεροψάλτης.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/nord8018/public_html/wp-includes/functions.php on line 4348