Αριστείδης Μπελλές

Ο Αριστείδης Μπελλές γεννήθηκε στη Χίο το 1953.

Σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά. Ιδρυτής, μέτοχος και πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Νηρεύς ΑΕ Ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι επίσης ιδρυτής, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος σε μια σειρά επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους: ασφαλειών, real estate, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων, ιχθυοτροφών κτλ.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών και πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Είναι κάτοχος πολλών βραβείων, μεταξύ των οποίων: Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία, Εξωστρέφειας, Προσφοράς στον Κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας, Καινοτόμων Προϊόντων, Συμβολής του στην Ανάπτυξη του Νομού Χίου, Συμβολής του στην Προώθηση του Αθλητισμού.

Έχει εκπονήσει σειρά μελετών γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας επιχειρήσεων.

Υπήρξε εισηγητής σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια διαφόρων οργανισμών, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων. Ως πρόεδρος του Ομίλου Νηρεύς έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση.

Ο Συγγραφέας Λογοτέχνης Αριστείδης Μπελλές
Ο Χρόνος του Νερού

Αφιερωμένο σ΄αυτούς που ονειρεύονται

Ένας μύθος που υμνεί τη δημιουργικότητα και το καθήκον να ονειρευόμαστε.
Οι δύο ήρωές του αγωνίζονται να κατακτήσουν υψηλές κορυφές με την επιθυμία της καταξίωσης και της επιτυχίας στον επιχειρηματικό και στον κοινωνικό στίβο.
Ο Ιάσονας, πολύ φτωχός νέος, ονειρεύεται μέσα από τη δύναμη του υγρού στοιχείου να «πιάσει τ’ άστρα!».

Ο Αργύρης, με την αμύθητη περιουσία του, προσπαθεί να αποδείξει ότι διαθέτει ηγετικές ικανότητες και ιδιαίτερα προσόντα.

Η κοινή τους πορεία στον επιχειρηματικό στίβο, η ανελέητη σύγκρουσή τους, η άνοδος, η πτώση και η επιστροφή, ο ρόλος δύο σημαντικών γυναικών στην πολυκύμαντη διαδρομή τους και η εισβολή του πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα στην άλωση των δημιουργημάτων τους πλέκουν μέσα από τους δρόμους της αγάπης και της προδοσίας μια πολυσύνθετη, διδακτική και πρωτότυπη ιστορία.


Το Κόκκινο της Σκακιέρας

Μυθιστόρημα

«Μην τα ψάχνεις λοιπόν… Παρόμοια πράγματα κάνουμε, γιατρέ. Εσύ ζεις για να θεραπεύεις ανθρώπους, ενώ εγώ ζω για να θεραπεύω επιχειρήσεις!

Η μόνη διαφορά μεταξύ μας, αγαπητέ μου Σπύρο, είναι ότι εσύ βρήκες τρόπους για να εκτονώνεσαι από την ασφυκτική πίεση της δουλειάς σου, έστω κι αν αυτό δεν αρέσει σε μερικούς. Εγώ δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα τη δική μου διέξοδο, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Πικραίνομαι μερικές φορές όταν συνειδητοποιώ ότι μου έφυγαν σαν αστραπή αρκετές μέρες της ζωής μου. Για πες μου, αλήθεια, εσύ, μεγάλε θαυματοποιέ μου, ποια μέρα σου θεωρείς χαμένη;» Με την ερώτηση της Νεφέλης ο Σπύρος άρχισε να σκέφτεται. Άφησε κάτω τα μαχαιροπίρουνα και, με φωνή πολύ σοβαρή, της απάντησε: «Θεωρώ χαμένη μέρα τη μέρα που δεν έχω αφαιρέσει πόνο, προσθέτοντας τουλάχιστον ένα χαμόγελο. Τη μέρα που η καρδιά μου δεν έχει γελάσει.

Αυτή η μέρα είναι μια χαμένη μέρα, Νεφέλη μου».

Ένα θανατηφόρο ναυάγιο και μια σειρά αλόγιστων επενδύσεων από τις ηγεσίες των επιχειρηματικών ομίλων, σε συνδυασμό με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, οδηγούν κάποιους πρωταγωνιστές σε οδυνηρές καταστάσεις. Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό κι ένας έρωτας δύο διαμετρικά αντίθετων ανθρώπων προκαλούν βίαιες ανατροπές των αξιών των βασικών πρωταγωνιστών.


Ιστότοποι και σύνδεσμοι κοινωνικών δικτύων