Μαρία Τσιμέκα

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΕΚΑ
«Λουλιμπερίνη» Παραμύθι για ενήλικες
Εικονογράφηση: Πάρις Xαβιάρας, εικαστικός Μουσική : Νίκος Κοκοσαλάκης Σελίδες: 26 Εκδόσεις: Αναγνώστης ΙSBN: 978-618-5287-29-0 (Στο βιβλίο περιέχεται και CD)
Οι Εκδόσεις Αναγνώστης παρουσιάζουν τη Μαρία Δ. Τσιμέκα στην πρώτη της συγγραφική δουλειά με το βιβλίο «Λουλιμπερίνη», ένα αλληγορικό παραμύθι με θέμα την Αέναη μάχη ανάμεσα στα Αντίθετα.
Λουλιμπερίνη, είναι η ορμόνη που παράγει ο ανθρώπινος εγκέφαλος στη υπόφυση όταν ερωτεύεται.
Ένας Άνθρωπος που σκόνταφτε συνέχεια αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να φύγει στην έρημο όπου εκεί δεν θα υπάρχει τίποτα να του χαλάσει την ισορροπία του. Μόνο κόκκοι από άμμο. Στο Ταξίδι αυτό συναντάει έκπληκτος μία Πέτρα. Την παρατηρεί. Θέλει να την αγγίξει, να την μυρίσει. Και η Πέτρα Μεταμορφώνεται.
Τ Όνειρο Ζει στη Σιωπή… και η Σιωπή του αποκτά Ήχο γίνεται Θόρυβος… Θόρυβος που γίνεται Ψίθυρος, Ψίθυρος που γίνεται ένας σιωπηλός Διάλογος Ανάμεσα στις Σκιές, Του Χτες, του Τώρα, του Μετά. Ο Άνεμος που μου ψιθύρισε την ιστορία αυτή μου μίλησε για την Μεταμόρφωση μιας Πέτρας, για έναν Άνθρωπο που σκόνταφτε και περπατά στην Άμμο κρυμμένος πίσω από “δεν” και “τι”.’’ (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Η Μαρία Δ. Τσιμέκα δίνει μια ξεχωριστή οπτική αυτής της μάχης. Μας δείχνει πως ακόμα και μέσα από τις μεγαλύτερες Σιωπές ή Θορύβους, οι Αντίπαλοι μπορούν να γίνουν Ένα καθώς εμπεριέχονται ο ένας μέσα στον άλλο στο διηνεκές του Χρόνου.

Ακούστε τη μουσική από το CD του βιβλίου